Nyúlcipő

Nyúlcipő

JLo segge, Naomi lába vol1

2011. augusztus 13. - szancsurrr

No, én eldöntöttem, hogy addig futok, amíg nem lesz olyan seggem mint JLo-nak és olyan lábaim mint Naomi Campbellnek. Ez utóbbi lesz a nehezebb, mert én 164 centi vagyok, vagyis épp egy magas Naomi lábával :D








Ezt a bejegyzést szeretném drága barátnőmnek, J. C. Gabinak ajánlani, egy kis motiváció:) Meg persze mindenkinek, aki fogyni szeretne vagy csak egészségesebben akar élni.


A fogyás aranyszabálya pofon egyszerű: égess el a több kalóriát a bevittnél. Ez három módon lehetséges:
1. egyél kevesebbet.
2. mozogj többet.
3. egyél kevesebbet és mozogj többet.


A leghatékonyabb módszer természetesen a 3. Mozgás és életmódváltás nélkül nincs értelme az egésznek, szóval mindenek előtt el kell döntened, hogy változtatni akarsz. Ez a legfontosabb lépés! Aztán el kell magad kötelezni a változtatás mellett. Ez azt jelenti, hogy látod (vizualizáció) és ÉRZED a célt. Ne csak lásd magad vékonyan, ÉREZD, hogy milyen jól érzed magad a bőrödben. Ha a céljaidat érzelemmel töltöd fel, sokkal erősebb rezgéseket küldesz az univerzumba. Ne felejtsd el, hogy az univerzum neked dolgozik, ezért a gondolataid teremtő erővel bírnak. Ez akkor is igaz, ha nem hiszel benne:) (Ez persze az élet minden területére vonatkozik. Érdemes olvasgatni a témában. Még akkor is, ha úgy gondolod, hogy ez blablablaaa:)...


Szóval jöjjenek a "Run you butt off" (http://www.amazon.com/Run-Your-Butt-Off-Breakthrough/dp/1605294047) című könyv tanácsai. Igazándiból semmi eget rengető újdonság nincs benne, viszont jól össze van szedve és konkrét gyakorlati tanácsokat fogalmaz meg. Elég hosszú, úgyhogy szerintem két post-ban fogom megírni.


1. szabály
Vezess ételnaplót
Írj le mindent, de tényleg mindent ami egy nap eszel, legalább egy héten keresztül. Mit ettél, mennyit ettél (mennyiség+kalória), hol etted,  (az asztalnál, a TV előtt ülve, stb). Ez a módszer segít rávilágítani a rossz szokásokra, így könnyebben változtathatsz rajtuk.


2. szabály
Egyél több proteint
A fehérje nélkül nincs izom. A fehérje megemésztése hosszú idő, ezért fehérjében gazdag ételek fogyasztása után tovább érezzük magunkat tele. A vércukorszintet is stabilan tartja, így kevésbé törnek ránk éhségrohamok. Az is fontos, hogy mikor visszük be a fehérjét: lehetőleg nap közben (ne este/éjjel) tegyük, és fontos, hogy minden étkezésre jusson.


3. szabály
Egyél színesen!
Magyarul: zöldség, gyümölcs! A természetes gyümölcscukor segít legyőzni az édesség utáni vágyat. A rostok segítik az emésztést és telítenek. Változatos, hiszen rengeteg zöldségből ill. gyümölcsből válogathatsz, így nem lesz unalmas a diéta.


4.szabály
Egyél rendesen!
Pár éve jött "divatba" az a módszer, hogy a napi 3 étkezés helyett egyél 6-szor, kevesebbet. Nos, azóta több vizsgálat is bebizonyította, hogy a dolog nem működik. Ehelyett ezeket javasolják:


Javaslat 1
8 a.m. Reggeli
12 p.m. Ebéd
4 p.m. Uzsonna
7 p.m. Vacsora



avagy:


Javaslat 2
7 a.m. Reggeli
10 a.m. kis 10 órai
1:30 p.m. Ebéd
5:30 p.m. Vacsora
9:30 p.m. Egészséges nass



Egyelőre ennyi, folyt köv. a hétvégén!


Beijosss amigos!

















A bejegyzés trackback címe:

https://rabbitshoe.blog.hu/api/trackback/id/tr773442329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2011.08.13. 00:41:00

Az baj, hogy már annyi "brit tudódok által bizonyított" módszer van, hogy ez ember nem tudja, kinek higgyen....

Bozót 2011.08.13. 00:41:00

visszaolvastalak :)

Ez a kajatéma érdekesen ingoványos (ál)tudományterület :) Nemrég volt a terepfutás topikon egész komoly társalgás a hányszor és mikor együnk témában, ott Oli a legújabb kutatási eredmények fényében azt írta, a legideálisabb volna egész délelőtt nem enni, viszont mozogni, dél körül kajálni aztán még egy-két alkalommal délután, este már semmit. Tehát épp a korábban hangoztatott, egyél sokszor ellentéte, a hosszú kajaszünet tűnik üdvözítőnek. Persze szociális és egyéb okok miatt nehezen megvalósítható ez így, de érdekes.

jodi 2011.12.16. 23:19:23

úsznod kéne inkább, nem?

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2011.12.16. 23:22:37

@jodi: miért kéne inkább úsznom? egyébként vízilabdázok, szóval úszok eleget :)
süti beállítások módosítása