Nyúlcipő

Nyúlcipő

Gyúrok? Nem! De BioTechUSA-t tesztelek!

2015. május 06. - szancsurrr

Neked mi jut eszedre a BioTechUSA-ról? Egy rakás kigyúrt csávó és kockahasú csaj? Pár hete még nekem is ez ugrott be, nem véletlenül. A táplálék-kiegészítőket gyártó cég főként a fehérje termékeivel futott be és így maradt meg sokunk tudatában. Pedig jó ideje nemcsak „gyúrós” cuccok vannak a kínálatban, hanem rengeteg vitamin- és ásványi anyag készítmény is. Nemrégiben pedig Endurance fantázianév alatt futó termékeikkel az állóképességi sportok (triatlon, hosszú távú bringa, futás, úszás) és sportolók irányába is nyitottak. Az állóképességi termékek piacán egyébként igen nagy a konkurencia harc, a gélekkel, ampullás magnéziummal, energia szeletekkel Dunát lehet rekeszteni. Ez persze nem feltétlenül baj, hiszen így nagyobb az esély arra, hogy minden sportoló megtalálja az igazit. Én magam is kipróbáltam már jó néhány márkát, annak ellenére, hogy eleinte ódzkodtam ezektől az "űrkajáktól", de be kellett látnom, hogy bizonyos táv felett egyszerűen biztonságot ad, hogy gyorsan, egyszerűen jut energiához a testem. Persze sütögethetném itthon a házi granola szeletet, de arra egész egyszerűen nincs időm. Aki készült már ironmanre, az tudja, miről beszélek.

Nagyon örültem, tehát, amikor a BioTechUSA felkért, hogy teszteljem néhány terméküket, hiszen a felkészülési időszakban egyben a frissítést is be kell lőni és én is szeretném megtalálni végre az igazit. Például A Gélt. 

A BioTechUSA narancsos ízű Energy Gel zseléjét próbáltam ki. A legnagyobb problémám az szokott lenni, hogy ezek a gélek iszonyatosan édesek. Ez a gél szerencsére kivétel és kevésbé édes. Jó az állaga, nem túl sűrű, nem túl folyós, könnyen lenyelhető, de inni mint a legtöbb zseléhez, ehhez is bőven kell. Funkcióját tekintve sem okozott csalódást, jól bírtam vele a hosszabb edzéseket.

img_9916.JPG

Az első negatívummal akkor szembesültem, amikor a bringán ülve próbáltam kinyitni. Mission majdnem impossible. A BioTechUSA zselé csomagolása eltér az átlagtól. Eleve nagyobb mennyiség, ami megmagyarázza a csavaros kupakot, tehát betolod a felét, aztán visszazárod, nem folyik ki, és mindenki boldog. Elméletben. A gyakorlat sajnos mást mutat. A csomagolással és a hatalmas kiszereléssel sajnos melléfogtak. A gél olyan nagy, hogy nem fér bele a futógatyám hátsó zsebébe. Bringán túl sokat kell szöszölni a kibontással. Egy versenyen, de még edzésen sem szeret az ember ilyennel vacakolni. Ebből a szempontból a kisebb kiszerelésű, perforált csomagolás a nyerő. Előkapod, foggal kibontod, betolod az egészet, kész-passz. Egy kis összehasonlítás. 

img_9919.JPG

 A kevesebb néha több

De ugorjunk is tovább az állóképességi sportolók egyik legfontosabb kellékére, az iso-ra. biotech-isotonic-40-g.jpg

A mangós-narancsos ízű IsoTonic italport próbáltam. Fél liter vízhez egy zacskót javasol a gyártó, de az nekem iszonyú tömény volt, így egy liter vízzel kevertem el, úgy viszont nagyon finom, kellemes ízű iso-t kaptam, amiben benne van, minden, ami kell: CH, elektrolitok, ásványi anyagok. Olyan finom volt, hogy mire észbe kaptam, hogy lefotózzam, már el is fogyott. 

Kaptam még magnézium ampullát is. Ez az, ami minden hosszú edzésen és minden egyes versenyen van nálam. Megelőzésképp iszom, de még akkor is segít, ha érzem, hogy nehezednek a lábaim, mert az a lényege, hogy nagyon gyorsan felszívódik. A MagnaShot sem okozott csalódást, teszi a dolgát, az íze az olyan, mint bármelyik másiké, iható, de nem túl finom...

img_9910.JPG

A végére hagytam a kedvencemet és a legfinomabbat. Én amúgy is nagy zabpehely rajongó vagyok, szerintem a modern sporttáplálkozás egyik alapvető alapanyaga a zab, mert lassan szívódik fel, folyamatosan adja az energiát, vagyis stabilizálja a vércukor szintet, tele van vitaminnal és csökkenti a koleszterint és...

Zabszeletet mindenkinek! Három félét kaptam és imádtam mind a hármat. Az áfonyás isteni, nagy áfonya darabokkal, az olajos magvas roppan, a csokis gyümölcsös pedig a csoki réteg miatt különleges, bár nekem ez volt a legkevésbé kedves, mert mazsola van benne, azt meg nem szeretem, de ez persze szubjektív. A legjobb hír nekem, mint gyakorló tejallergiásnak mégis az volt, hogy ezek teljesen tejtermék mentesek!

img_9914.JPG

Összességében nagyon elégedett voltam a termékekkel, a legtöbb negatívum a gél kiszerelése kapcsán merült fel. A termékek egyébként ár-érték arányban is nagyon versenyképesek, érdemes tehát szétnézni a BioTechUSA webshopjában. Én már megtettem és rendeltem egy szezonnyi zabszeletet és magnéziumot :)

Köszönöm a lehetőséget a BioTech USA-nak és Kardos Imolának, hogy tesztelhettem a termékeket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rabbitshoe.blog.hu/api/trackback/id/tr477400860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása