Nyúlcipő

Nyúlcipő

Zene nélkül mit érek én?

2011. július 07. - szancsurrr



Fussunk, fussunk, hagy lobogjon! De zenével vagy zene nélkül?


Pro és kontra.


PRO: A zenének köszönhetően könnyebbnek érezhetjük a futást. Kutatások igazolták, hogy ha zenét hallgatunk, akkor kevésbé vesszük észre, hogy mennyire keményen edzünk. (A futás intenzitását akár 10%-al alacsonyabbnak érezhetjük!) Ennek az az oka, hogy a külső inger (zene) hatására bizonyos belső ingerek (pl. a fáradtsággal kapcsolatos jelek) blokkolódnak, vagyis nem jutnak el az agyunkig. Ráadásul a zenétől még jó kedvünk is lesz. Juhéjj!!


KONTRA: Az egyik legnagyobb probléma, hogy a zene miatt nem tudunk odafigyelni a futás muzsikájára, vagyis a lélegzésre, a lépésünk zajára, pedig ezek nagyon fontosak. Ezen kívül a környezet zajait sem halljuk, ami veszélyes lehet (Biciklizés közben sem hallgat zenét az ember. Remélhetőleg.) Állítólag a futók teljes mértékben zene-függővé válhatnak és elveszíthetik a valódi motivációjukat.


Nyilván az sem véletlen, hogy a profik nem futnak zenével, az Iron Man-en talán egy csajt láttam fülhallgatóval futni. 
Én is csak az utóbbi időben szoktam rá a saját gondolataimmal való futásra, és be kell valljam, remek! Meglepően szórakoztató vagyok, hehe :D És tényleg jó, hogy hallok mindent ami körülöttem történik, pl. az idióta kamionosok ordenáré dudálását. 


A lényeg: zenével vagy zene nélkül, de mozogjatok, fussatok, kocogjatok, sétáljatok, legyetek boldogok és szeressétek egymást. 


‎És a mai bölcsesség George bácsitól: 
"It's very hard in the beginning to understand that the whole idea is not to beat the other runners. Eventually you learn that the competition is against the little voice inside you that wants you to quit." - George Sheehan





A bejegyzés trackback címe:

https://rabbitshoe.blog.hu/api/trackback/id/tr413442326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása