Nyúlcipő

Nyúlcipő

Március 15

2012. március 15. - szancsurrr


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Március 15-ét azért szeretem, mert a tavasz illata már benne van a levegőben. Süt a nap, és igazi tavaszi fényeket varázsol a kopott házak falára, minden mosolyog. Kitűzöm a kokárdát, a szívem együtt dobban a magyar tavasszal ahogy kilépek az utcára és belélegzem ezt a gyönyörű, arany fényt. A nap sugarai simogatnak, becsukom a szemem és azt érzem, hogy legszívesebben átölelném az egész világot.

A tavaszi szél a Nemzeti Dalt dúdolja és elhozza a Márciusi Ifjak szellemét; a tüzet a szemükből, a hazaszeretetet a szívükből, az őszinte tenni akarást, bátorságot és hitet a lelkükből. Hitet, hogy egy nap mindenki megérti azt, hogy ha nincs hazánk és nincs nemzetünk, akkor semmik nem vagyunk. Hitet, hogy egy nap mindenki szívében felébred a hazaszeretet, és, hogy édesapámat idézzem, az "egészséges nacionalizmus".

Adja az Isten...

 

Ismerős Arcok: Szakadjon szét!

https://www.youtube.com/watch?v=t0ccFnWv4Cs

(Elcserélni a márciusi magyar napfényt a tenger zúgására? A tavaszi szél dallamát az anyagi biztonságra? Milyen hülye ötlet... Semmi másra nem vágyok most, csak arra, hogy reggel kinyitom az ablakot és a fülledt meleg helyett beárad a március tizenötödike. Szeretnék Otthon lenni. És ott is maradni. Örökre...)

A bejegyzés trackback címe:

https://rabbitshoe.blog.hu/api/trackback/id/tr64317660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2012.03.18. 09:44:07

A nem annyira egészséges nacionalizmus miatt van, hogy sokan meg veled cserélnének. :/ Március 15 jelenleg csak az aktuálpolitikáról szól és ez igen szar.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2012.03.18. 09:50:42

Mit nem adnék azért, hogy ez az ünnep valóban a hazaszeretet ünnepe lehessen... :( Én nem teszek ki kokárdát az aktuálpolitikai felhangjai miatt, pedig a három nemzeti ünnepből ez a kedvencem.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2012.03.18. 11:47:02

@csiripiszli12: ugye? tök szar, és szerintem nem csak ketten vagyunk ezzel így. a csendes többség szív a hőbörgől meg melldöngetők miatt. :/

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2012.03.18. 12:14:22

@rrroka: @csiripiszli12: Sajnos tényleg nem csak ketten vagytok így ezzel, de szerintem épp ez a lényeg: felül kell emelkedni az aktuál politikán és azért tűzni ki a kokárdát, mert egy nemzet vagyunk. Pont. Ha nem teszed ki, az nem megoldás. Ha így gondolkozunk, a gyerekeink azt se fogják tudni, mi az a kokárda, így vesznek el a nemzeti értékek, hagyományok, ezt pedig kötelességünk megakadályozni... A kokárda egy nemzeti jelkép, tulajdonképpen a hazaszeretet jelképe, a hazaszeretet pedig BENNED van, épp ezért nem lehet kisajátítani! Persze lehet azt mondani, hogy én innen könnyen beszélek, pedig nem, nagyon nehéz nekem innen messziről látni, hogy mi van otthon és annak ellenére döntöttem úgy, hogy augusztusban végleg haza költözök, hogy most mindenki épp otthagyja Magyarországot...

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2012.03.18. 17:36:06

@rrroka: Igen, sajnos így van :/

@borboleta: Van valami abban, amit mondasz. Csak ha kitűzöm a kokárdát csak úgy, mondjuk Petőfiék miatt, akkor nem tűzhetek hozzá lábjegyzetet, hogy de ahhoz, amire manapság használják a nemzeti jelképeket, semmi közöm nincs :S

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2012.03.18. 20:31:21

@csiripiszli12: Nem is kell lábjegyzet, mert ebben a kérdésben pont nem kellene, hogy érdekeljen, hogy ki mit gondol...

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2012.03.19. 05:24:12

@borboleta: igazad van, de nekem így nem megy.
tegnap 22 fok, rövidgatyában voltunk futni... :)

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2012.03.22. 22:55:52

@borboleta: Az az igazság, hogy engem igenis érdekel, hogy az übernacionalista csürhe részének gondolnak-e... :((
Ettől függetlenül kitűztem a kokárdát és beszélgettem a gyerekeimmel az ünnepről, de legszívesebben elrohantam volna(leordítottam volna az illető fejét, meg az idiótáét aki meghívta) a községi ünneplésről amikor "aktuálpolitizálni" kezdett a meghívott kormánytag vendég....
süti beállítások módosítása